Wednesday, January 14, 2009

Flashspel analys

Vi uppgift var att prova på några flashspel på nätet, och analysera dom. Vi Skulle också ta upp vad spelmekanik är för något, och vad ett betydelsefullt innebär.
Då börjar vi.

Winterbells
http://www.ferryhalim.com/orisinal/g3/bells.htm

Jag spelade det i ca 15 minuter, fick en score på 19960. Jag tröttnade när man kände att inte det gick att slå sin score. Motivationen var att man kanske kunde göra bättre, om man försökte igen. Spelet är också väldigt lätt att hoppa in i. Min taktik var att ta det lugnt, inte stressa. För att få tid att planera mitt nästa hopp.

taktik: 3
strategi: 7

Crossblock
http://hexaditidom.deviantart.com/art/Crossblock-108669149

Jag spelade det i ca 15 minuter, kom till nivå 25. Slutade på grund av att jag hittade ingen lösning. Man provade olika sätt att lösa det, tills man löste det. Klurigt och enkel spelmekanik.
Men allt handlade om nuet, i alla fall när jag spelade det. strategin var mer att prova sig fram till lösningen.

taktik: 9
strategi: 1

Dwarf Complete
http://dwarf.complete.fizzlebot.com/

Jag spelade det i över 30 minuter. Slutade spela det för att, man fastnade för ofta. Men det var väldigt motiverade att fortsätta spela spelet, när man löste ett pussel. Man visste aldrig vad som dolde sig bakom nästa vägg. Spännande koncept. Alla gjordes i nuet. Man provade allt man kunde komma på, tills man öppnade en ny dörr.

taktik: 9

strategi: 1

Dino Run
http://www.xgenstudios.com/game.php?keyword=dinorun

Ett spännande och fartfyllt spel. Man kan samla poäng, tidspress, och valmöjligheten att kunna ta olika vägar till målet. I början av spelet tar man det lite lugnare och samlar poäng. När vulkanen började att komma emot en, fick man glömma poängen och försöka komma i mål. Man förlorade om vulkanen tog en. Jag höll mig uppe på land, för att jag märkte att det är lättare att hålla farten uppe, än under jorden.


taktik: 5

strategi: 5

Bowmaster
http://www.lostvectors.com/prelude/index.html

Jag spelade detta spel i ca 5 minuter. Jag slutade på grund utav att jag fick inte död på något. Du spelar en rymdflotta, i krig med 3 andra flottor. du får välja att spela dom stora skeppen, eller en fighter. spelar man dom stora skeppen blir spelet väldigt simpelt. Då behöver du bara tänka på att träffa med ditt vapen. Spelar du en fighter, blir det mer taktik i spelet. Då har du koll på 3 olika vapen och får styra planet själv. Man tänkte väldigt mycket på att hålla sitt plan i rörelse, för att inte bli träffad, samtidigt försöka på att träffa dom andra planen. Jag la ner mycket mer tyngd på att spela i försvar.

taktik: 6

strategi: 4

Viking Defense
http://www.miniclip.com/games/viking-defense/en/

Jag spelade detta spel lite över 5 minuter. Anledningen var att jag gillar inte towerdeffens-spelet. Här måste du tänka på både vad som kommer och planera för framtiden. Man tänkte på att inte slösa bort alla pengar, men samtidigt döda alla vikingar som attackerade.

taktik: 5

strategi: 5

flOW
http://intihuatani.usc.edu/cloud/flowing/core.html

Jag spelade detta spel i ca 10 minuter. Jag förstod inget alls, jag såg bara figurer växte och krympte. När jag rörde magneten krympte min figur. Jag åt allt som fans, men inte magneten.

taktik: 5

strategi: 5

Pushori
http://www.tonypa.pri.ee/pushori.html

Spelade spelet i ca 5 minuter. Spelmekaniken var för enkel. Jag tröttnade väldigt snabbt. Det var samma sak om och om igen. Men man skulle kunna utveckla spelmekaniken till något större.

taktik: 9

strategi: 1

Vad är spelmekanik?

Spelmekanik för mig är; en målarduk och verktygen som hör till, som personen/spelaren får använda för att skapa en målning/vinna spelet. Spelmekanik för mig är; sätt att vara interaktiv i en spelmiljö. Spelmekanik för mig är; ett lekfullt matematiskt system. Spelmekanik för mig är; regler.

Meningsfulla val är taktiska val, som kan förändra din position. Valen får dig att stanna upp, och väga dom. Dom är fyllda med konsekvenser, och tvingar dig att välja en riktning. Valen kan vara väldigt känsliga.


1 comment:

Redaktionen said...

Ta en titt på Desktop Tower Defense, grymt bra flashspel!

http://roliga-webbspel.blogspot.com/2008/06/desktop-tower-defense.html