Wednesday, March 25, 2009

The battle grounds

Smultron skrev om ett spel som gick vid namnet Battle grounds. Det påminde mig om ett spel som jag brukar lira mycket på Lan med vänner. Spelet heter "The battle grounds". Detta är en half life mod, som finns både till half life 1 och 2.

Detta är ett spel som helt klart står ut. Spelet utspelar sig under den amerikanska revolutionen (1700). I spelet får du välja vilket lag du vill spela för (england eller amerikaner), där efter väljer man vilken bana man vill spela. Det som gör spelet speciellt är; att du använder dig utav bajonetter, sablar och flintlåsvapen för att döda din motståndare. Missar du din motståndare med första skottet, tar det ca 10 sekunder för dig att ladda om ditt vapen. varje skott räknas.
Genomfört med "counter strike" och andra sjukspel, tar det någon sekund att döda din motståndare när du har fått honom i synhåll. I TBG tar det åtminstone en halv minut.

Den här mekaniken låter kanske inte kul när man läser det, men det är den. ladda ner modden till half life 1 från hemsidan http://www.bgmod.com/

2 comments:

Unknown said...

Spelet heter World of Warcraft, Battlegrounds är en del av det :)

http://smultronsmultron.wordpress.com/

Mikael Segedi said...

Jaha okej nu fattar jag. men i alla fall.